IMG_1644

Hoi allemaal , iedereen heeft een voorkeur als het gaat om de taal van een boek. Naast Nederlands lees ik ook graag Engelse boeken. Er zitten vaak voordelen aan Engelse boeken. Sommige boeken zijn in het Engels namelijk grappiger, want soms gaat de grap verloren als je het boek vertaald.  Er komen geen vertaalde foutjes in voor en je leest zoals de schrijver het bedoeld heeft, in zijn/haar eigen taal. Ik heb ondertussen al een aardig lijstje met welke boeken ik graag in het Engels wil lezen en ik heb er ook al een paar in mijn bezit. Ben je benieuwd naar de Engelse boeken en waar ze over gaan? Lees dan snel veder!

FullSizeRender (2)

Dit zijn al mijn Engelse boeken die ik op dit moment in het bezit heb.  Een deel van de boeken heb ik voor school moeten kopen. Dat zijn de volgende boeken:

FullSizeRender (3)

Boy geschreven door Roald Dahl ,in Boy vertelt Roald Dahl over zijn jeugd. Dat doet hij op een manier zoals alleen Roald Dahl dat kan: bijzonder geestig.  Hilarisch is bijvoorbeeld het verhaal over de Grote Muizensamenzwering, waarin de jonge Dahl en vrienden- allen gek op snoep-  wraak nemen op Mrs.Pratchett, de walgelijke eigenaresse van een snoepwinkel.Maar hij vertelt ook over minder leuke dingen. Over hoe hij binnen twee weken zijn vader en zijn zus verloor, over de stokslagen die hij op school kreeg, over hoe hij tijdens een autorit bijna zijn neus kwijtraakte…

 

 

 

FullSizeRender (7)A hologram for the king geschreven door Dave Eggers, alles in het leven van zakenman Alan Clay is mislukt. Zijn huwelijk is naar de knoppen, zijn bedrijf is failliet en hij zit tot over zijn oren in de schulden. Een ambitieus IT-project waar hij in is gestapt moet uitkomst bieden. Samen met een aantal jonge compagnons reist hij af naar Saoedi-Arabië waar ze koning Abudallah hologramtechnologie verkopen voor zijn onvoltooide mega stad King Abdulah Economic City, midden in de woestijn. Ze installeren zich in een bloedhete tent ,waarin de presentatie moet plaatsvinden. De techniek en de catering laten het afweten en de afspraak die ze hebben wordt keer op keer verschoven. Alles lijkt een grote luchtspiegeling… Waar blijf koning Abdullah?

 

FullSizeRender (6)The member of the wedding geschreven door Carson McCullers , Frankie voelt zich eenzaam: ze heeft geen moeder meer en tot overmaat van ramp is haar beste vriendinnetje ook nog eens naar Florida verhuisd. Uit verveling gaat ze rare dingen doen: stiekem schieten met haar vaders pistool, een mes stelen uit het warenhuis, een ‘vreemde zonde’ begaan met Barry Mackean in de garage van zijn huis. En verder is ze vooral druk bezig met het bouwen van luchtkastelen . Als haar oudere broer Jarvis bekend maakt dat hij gaat trouwen, bedenkt ze een fantastisch plan: na de bruiloft gaat ze samen met hem en zijn vrouw weg, de wijde wereld in…Het komt niet in haar op dat het kersverse echtpaar daar niet echt op zit te wachten.

 

FullSizeRender (4)Fair stood the wind for France geschreven door  H.E. Bates, Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog crasht de bommenwerper van commandant John Franklin in het door de Duisters bezette Frankrijk. De bemanning brengt het er levend af- al is John vrij ernstig gewond geraakt- en vindt onderdak bij een molenaarsgezin. Ze kunnen niet weg tot John weer voldoende is hersteld en gedurende de maanden van hun riskante verblijf bloeit er een liefde op tussen hem en Francoise, de molenaarsdochter. Samen beramen ze een plan om naar Spanje te vluchten, de vrijheid tegemoet.

 

 

 

FullSizeRender (5)The fault in our stars geschreven door John Green, De zestienjarige Hazel is ongeneeslijk ziek. Ze heeft kanker, maar dankzij een nieuw medicijn heeft ze een langere tijd om te leven. Maar hoeveel? Dat kan niemand haar vertellen. Dan verschijnt Gus. Hij heeft zijn kanker overleefd, al is wel een van zijn benen geamputeerd. Bij beiden slaat de vlam in de pan. Ze raken hopeloos verliefd op elkaar. Maar Hazel aarzelt hier aan toe te geven, vanwege haar onzekere toekomst. Tot hun leven een onvoorstelbare wending neemt…

 

 

De volgende boeken heb ik voor mezelf gekocht:

FullSizeRender (18)The glittering court geschreven door Richelle Mead, The Glittering court vertelt het verhaal van Adelaide, een Osfridian gravin die zich voordoet als haar bediende om aan een gearrangeerd huwelijk te ontsnappen  en een nieuw leven te beginnen in Adoria, de nieuwe wereld. Maar om te ontsnappen moet ze mee doen aan de Glittering court. The Glittering court is bedoeld om arme meisjes om te zetten in upper-class dames en rijke huwelijken te regelen in de Nieuwe wereld.  Adelaide blinkt van nature uit in haar opleiding en maakt zelfs een paar vrienden. Ze slaagt erin om haar ware identiteit verborgen te houden voor alle, behalve een. Cedric Thorn, de zoon van de rijke eigenaar van the Glittering court.

 

 

Shadow and Bone, Siege and Storm en Ruin and Rising geschreven door Leigh Bardugo, de Grisha trilogie is nogal moeilijk om  uit te leggen maar het speelt zich af in een magisch  oud Rusland met de hoofdpersoon Alina , haar beste vriend Mal en de duisterling… Er zijn donkere krachten, plottwisten en verraders.

FullSizeRender (14)The Great hunt geschreven door Wendy Higgins,  wanneer een beest Lochlanach terroriseert, zijn doden en angst het gevolg.  De koning stuurt een bericht aan de beste en dapperste strijders van het rijk. Wie het beest dood , krijgt de hand van zijn dochter prinses Aerity. De prinses doet wat haar is opgedragen, maar kan het idee van een verplicht huwelijk met een vreemdeling maar niet verdragen. Totdat een lokale jager Paxton haar aandacht trekt.  En hoewel er duidelijk een chemie is tussen beide , is Paxton niet het trouwend type. Hij is vast besloten om zich te focussen op zijn taak en zijn geheimen verborgen te houden.

 

 

FullSizeRender (10)Lux the beginnings geschreven door  Jennifer L Armentrout. Dit boek bevat het eerste en het tweede deel in de Lux serie. Er woont een Alien naast Katy en hij is ongelooflijk knap…totdat hij zijn mond open doet. Hij is ontzettend arrogant en Katy kan hem wel neersteken. Totdat ze wordt aangevallen door een vreemdeling en Daemon haar leven redt door  de tijd stil te zetten. Het blijkt dat Daemon een heel sterrenstelsel vol aan vijanden heeft die hem willen vermoorden voor zijn krachten. Door de tijd stil te zetten hangt er nu een gloed over Katy heen, waardoor meer vreemdelingen haar zullen aanvallen. De enige manier om in leven te blijven , is door  bij  Daemon te blijven en wachten tot de gloed verdwenen is. Als Katy dat aan kan.

De eerste twee delen van de Doon serie Doon en Destined for Doon geschreven door Carey Corp and Lorie Langdon. Deze serie gaat over Veronica en Mackenna. Veronica denkt niet dat ze gek is, maar waarom ziet niemand die mysterieuze blonde jongen die steeds opduikt waar ze ook naar toe gaat.  Wanneer Mackenna haar uitnodigt om samen met haar de zomervakantie in Schotland door te brengen. Grijpt Veronica haar kans om haar gecompliceerde leven achter te laten.Maar Schotland heeft andere plannen. Niet alleen de denkbeeldige jongen volgde haar naar Alloway, maar Veronica  en Mackenna vinden ook een set ringen en een zeer zenuwslopende brief van de groot tante van Mackenna. Wanneer ze de instructies in de brief volgen, komen ze uit in Doon.  Doon lijkt een real-life sprookje, compleet met een prins die oog heeft voor Mackenna en een ander die verdacht veel lijkt op de jongen uit de dagdromen van Veronica. Maar Doon heeft ook een donkere kant dat kan eindigen in een nachtmerrie…

De eerste twee delen van een nieuwe serie geschreven door Sarah J Maas,  A court of thornes and roses en A court of mist and fury De 19- jarige Feyre behoort tot een lager wal geraakte familie. Om te overleven, moet ze jagen in een bos dat grenst aan de wereld van de elfiden. Door een oud verbond is er een muur opgetrokken tussen beide rivaliserende rijken, maar soms glippen wezens door openingen in de barrière . Wanneer Feyre op een dag een wolf neerschiet, beseft ze niet dat ze een elfide heeft vermoord. Maar al snel komt Tamlin, een Edelheer van het Lentehof, vergelding eisen. Ze wordt meegevoerd naar een onbekende wereld, waar ze haar dagen slijt in het gezelschap van Tamlin, voor wie ze een vurige haat voelt. Tot deze haat langzaamaan verandert… De prille liefde tussen Feyre en Tamlin is echter in gevaar, want een vijand dreigt het Elfidenrijk te verwoesten.

FullSizeRender (8)Bookishly ever after geschreven door Isabel Bandeira.  In een perfecte wereld, zou het leven van de  zestien-jarige Phoebe Martins net zo zijn als het leven van een boek. Bij voorkeur een boek  vol magie en een sexy paranormale vriend. Helaas, haar leven is eerder het tegenovergestelde. Alles verandert wanneer Phoebe leert dat Dev, de knapste jongen van school misschien wel een oogje op haar heeft. Dus, Phoebe wendt zich tot de heldinnen in haar favoriete boeken voor advies over liefde. Net zo geweldig als haar boek personages zijn , is niet zo eenvoudig als het klinkt en wanneer een ander meisje Dev wegkaapt waar Phoebe bij staat, is ze verpletterd. Om Dev te vergeten schrijft ze zich in als mede-adviseur bij een zesde leerjaar kamp, maar wat ze niet weet is dat Dev zich ook heeft ingeschreven  en  nu moet ze dus  een hele week samen met Dev doorbrengen. Lukt het Phoebe ? Kan ze ooit nog  terug keren naar haar gelukkige wereld van fictieve jongens  na een val voor het echte werk?

Dit waren al mijn Engelse boeken, terwijl ik dit schrijf  heb ik ondertussen al weer nieuwe Engelse boeken besteld. Deze zal ik uiteraard laten zien. Ik zal ook over een paar boeken een recensie schrijven. Als je graag een recensie over een van deze boeken wilt lezen, laat dan je mening achter in de comments.

Wat is jouw favoriete Engelse boek/boekenserie?

Advertenties